A masszázs szabályai

  Ahhoz, hogy a masszázs kellemes élmény legyen, mindenképpen be kell tartanunk néhány szabályt. Járjunk el körültekintően, figyeljünk oda ezekre a dolgokra, hogy a masszázs valóban azt nyújtsa, amit elvárunk tőle. 

A masszázs megkezdése előtt fontos megkérdezni a partnerünket, hogy van-e olyan ok, amely miatt tartózkodni kell a masszázstól. Csak akkor kezdődhet el a munka, ha nincs semmi ilyen.

A masszázs során az alany sosem érezhet erős fájdalmat vagy kellemetlen érzést. Ha mégis valami kellemetlen számára és jelzi, akkor azonnal hagyjuk abba az adott mozdulatsort. Tartsuk tiszteletben, hogy ő az, aki irányít. Kérdezzük meg, hogy melyik masszázsfogás esik különösen jól neki. 

Nagyon fontos, hogy figyeljünk a testbeszédre. Minden masszázsnak egyedinek kell lennie, attól függően, hogy partnerünknek mi esik jól és mi kellemetlen a számára. ezért meg kell kérdeznünk azt is a masszírozás előtt, hogy milyen illatú olajat szeretne érezni a bőrén.

Ne beszéljünk masszázs közben, mert zavarólag hathat.

Fontos, hogy figyeljünk a következő mozdulatokra:

Ne masszírozzunk sohasem durva mozdulatokkal és ne időzzünk sokáig egy helyen, mert így sérülhet a bőrfelület.

A csontos területeket, pl. gerincoszlop ne masszírozzuk közvetlenül.

Az arcot sose ütögessük.

Ne masszírozzunk túl sokáig vagy túl gyakran. Ideálisnak tekinthető a hetente egyszer végzett fél órás, maximum 1 órás masszázs.

Mozdulataink legyenek folytonosak.

 

Mindig gyengéd és lassú mozdulatokkal kezdjünk és csak azután növeljük a nyomást és a tempót, miután megtörtént az ellazulás. 

Ügyeljünk testtartásunkra is: kis terpeszben, stabil egyensúlyi helyzetben álljunk, így testsúlyunk áthelyezésével szabályozhatjuk a fogások erejét. Hátunk legyen egyenes, vállunk pedig laza. Sohase maradjuk egy helyben, mozogjunk, hogy mindig kedvező pozícióban legyünk. Lélegezzünk mélyen, hosszan és szabályosan, hogy ellazuljunk.

 

Ne próbáljunk senkit rávenni a masszázsra, ha nem akarja.

You are here: Home Masszázs szabályai