A masszázs menete

A masszázsnak rengeteg típusa van, mégis ezek a típusok a mozdulatokban nagyon hasonlítanak egymáshoz. Jellemző, hogy az egyes masszázstípusokban a mozdulatok gyakran egy meghatározott rendszer szerint követik egymást. A teljes testmasszázs általában egy órát vesz igénybe, de természetesen a kezelés időtartama és befejezésének módja a kívánt hatástól függ.

Az első és legfontosabb lépés mindenhol a kapcsolatteremtés, ahol a masszázst végző személy megérinti a pácienst egy pozitív energiát adó érintéssel. Miután a kezével üdvözölte partnerét, elkezdődhet az olajozás. Nagyon fontos, hogy az olaj sose kerüljön közvetlenül a bőrre: először kezünkbe csepegtessünk, majd oszlassuk szét a két kezünkön és ezután könnyed mozdulatokkal bekenjük vele a testet. 

A simítások először gyengédek, majd egyre mélyebbek és erőteljesebbek. A masszírozó kezével követi partnere testének vonalait, miközben megkeresi a feszült területeket. A feszült területek megtalálásakor azokat át kell gyúrni, bemelegítve így az izmokat. Ezek a mélyebbre ható mozdulatok átmozgatják a szöveteket, megszüntetve az izommerevséget és letapadásokat. 

A különböző fogások között érdemes összekötő elemként simító mozdulatokkal segíteni az ellazulást. Az ellazulás után pedig kezdődhetnek a mélyebb mozdulatok, mint a gerebléyzés és az ököllel való simítás. 

A mélymasszázs után simítsa végig testfelületet, ezzel le tudja lazítani a kezelt személy testét. Ez már a befejező szakaszhoz tartozik. ezt követi a gyengéd simítás, mely során nagyon könnyű és felszínes simításokat végzünk az ujjbegyekkel. Ezekkel a mozdulatokkal tudatosul, hogy lassan véget ér a kezelés. 

A kezelés befejezése történhet gyors, élénkítő ütögetésekkel, amelyektől felébred a kezelt személy, de a kezdéskor alkalmazott megnyugtató, pozitív energiát adó, kitartott érintésekkel is elköszönhet.

 

Ez a folyamat általában minden masszázs jellemzője, típustól függetlenül.

You are here: Home Masszázs menete