A masszázs előnyei

A masszázs nemcsak a bőrünkre fejt ki jótékony hatást és nemcsak az izmainkat lazítja ki. A professzionális technikáknak és fogásoknak köszönhetően ennél sokkal többre képes. Hat a csontokra, a vérkeringésre, a belső szervekre, de még az idegrendszerre és a pszichére is. Nézzük meg, hogyan.

A masszás szebbé varázsolja a bőrünket, mivel a dörzsöléssel, gyúrással eltávolíthatóak az elhalt hámsejtek. Ezenkívül javítja a bőr anyagcseréjét, azáltal, hogy erősíti a faggyúmirigyek kiválasztó munkáját. Elősegíti a bőr rugalmasságának a megőrzését is, így lassítja annak öregedését.

A masszázs kilazítja a megfeszült izmokat, az ernyedt izmokat pedig újra lendületbe hozza. A masszázs abban is segít, hogy a tejsavat gyorsabban kiürítse és eloszlassa a fáradt izomzatból, így enyhíti az izomlázat is. A sportolók verseny előtti felkészítése során alkalmazott masszázs segít a fáradtság csökkentésében, javítja az izomtónust, fokozza az izom rugalmasságát és az összehúzódás erejét növelve, erősíti az izmokat.

A masszázzsal felgyorsítjuk a vér- és nyirokkeringést is, ezáltal javítható az izületek egészséges aktivitása is. A masszázs akár többszörösére is növelheti a felületes és a mélyen fekvő testszövetek vérellátását. Emellett az érintés és az élénkebb vérkeringés a nyirokrendszer működését is serkenti, amitől javul a lerakódott salak és méreganyagok kiválasztásának és elszállításának hatásfoka. 

A masszázs belső szerveinkre is jótékony hatást fejt ki, mivel belső szerveink kapcsolatban állnak bőrünk bizonyos zónáival. A bőr ilyen jellegű zónáinak célirányos masszírozásával befolyásolhatjuk egyes szerveink, mint például a vese, a máj vagy a szív működési zavarait. ezen az elven alapul a láb reflexzónáinak masszírozása, valamit a kötőszöveti masszázs.

A masszázs ezenfelül jótékonyan befolyásolja az idegrendszer működését, pozitívan hat a pszichére. Bizonyos technikák csökkentik az érző idegvégződések érzékenységét, így segítségükkel csillapítható a fájdalom. A lágy masszázsfogások megnyugtatják az idegeket, szabadabb teszik a légzést, oldják a feszültséget, így segítenek az ellazulásban.

You are here: Home Masszázs előnyei